Neden Pahalı Makale? Bizim Yazdığımız Makaleler Sitenize Ne Kazandırır? Makale Fiyatları Ne kadar?
Sevgili Okur; Lütfen okumak için vaktiniz yoksa bu sayfayı okumaya hiç başlamayın. Sık kullanılanlara ekleyin. Vaktiniz olunca okursunuz. Eğer “ben kaşınıyorum, okurum arkadaşım” diyorsanız, buyurun okuyun 🙂 İnanın bu yazıyı başlıklar halinde, daha okunabilir, cicili bicili yazabilirdim. Ama Google aramalarından bu siteye geldiğinize göre kesinlikle bu makaleyi okumaya ihtiyacınız var. Başlayalım.
Siz de farkında mısınız bilmiyorum? Ama 40 yaşına varmış bir fosil olarak söyleyebilirim ki bizden sonraki kuşağın internet sayesinde okuma alışkanlığı arttı. Elbette söz ettiğim alışkanlık kitap okuma alışkanlığı değil, internet üzerinden bir şeyler okuma alışkanlığı.
Toplu taşıma araçlarında, parklarda, kafeteryalarda, hatta yemek masasında bile herkesin elinde akıllı bir telefon… Eski sohbetler yerini direk mesajlara, sosyal medya yorumlarına bıraktı 🙂
Bakmayın böyle emekli albaylar gibi hiçbir şeyden memnun olmaz tavırla yazıya başladığıma 🙂 Aslında ben bu durumdan ziyadesi ile memnunum. Zira bu benim ekmek param 🙂 Geçim kaynağım.
Peki ben neden bu sitenin sloganını “Pahalı Makale Hizmetleri” yaptım? İktisadi kurallar ve pazarlama ilkeleri çerçevesinde bir hizmeti yada ürünü piyasada ucuz satıyor olmak evla değil midir? “Biz pahalı satıyoruz” diye bir kampanya olur mu?
Her ne kadar “ucuz etin yahnisi olmaz”, “bedava peynir fare kapanında”, “gerçek olamayacak kadar kulağa hoş geliyor”, “ucuz olanı ucuza alırsınız, kaliteli olanı ucuza alamazsınız”, “ucuz mal alacak kadar zengin değilim” lafları bizim insanlarımız tarafından üretilmiş olsa da pratikteki davranışlarımız maalesef ki bu yönde değil. Yani biz (ben dahil) bir şeyin ucuz olmasının nedeninin ya işçilik maliyetinin yada malzeme maliyetinin düşük olması olduğunu biliriz, ama yine de en kaliteliyi en ucuza almaya çalışırız 🙂 Ne kadar da trajikomik değil mi? 🙂
Hal böyle iken güzel dostlar; piyasa ucuz makale yazarları ile doldu 🙂 Aslında yazılan şeyler makale bile değil. İngilizlerin “rewrite” dedikleri yeniden yazma hizmeti. Hani okulda öğretmenlerimiz derdi ya “Hayat Bilgisi’nden 54. ve 57. sayfalar arasını okuyun, özet çıkarın” Hah işte tam da onu yapıyor keratalar 🙂 Siz bir konuda makale istiyorsunuz, onlar da internetteki bazı kaynakları okuyup özet çıkarıyor. Netice de siz de yinelenmiş bir bilgiyi Google’ın beğenisine sunuyorsunuz 🙂
Aslında kelime başı 2 kuruş bile etmeyen rakamlara size yazı hazırlayacak insandan çok şey bekleyemezsiniz elbette. Yazıcı arkadaş (evet yazar değil, özür dilerim ama printer birçoğu) ne Hıncal ULUÇ kadar entelektüel olabilir, ne de Montaigne gibi sürükleyici yazabilir. Neticede 300 kelime makaleniz için azami 6 Lira para alacak 🙂 Makale özgün mü? Özgün… İster Copyscape’de test edin, ister Google’da aratın bir örneği daha yok 🙂 Peki işe yarıyor mu? Hadi bu konuya değinelim.
Şimdi değerli okurum; sizin site yapma amacınız ziyaretçi çekmek öyle değil mi? Yoksa ne diye web sitesi açacaksınız? Bilgisayarınızdaki word programında yazar yazar saklarsınız. Peki ziyaretçi size nereden geliyor? Google Değil mi? Eskiden sosyal medya üzerinden ciddi hitiniz vardı ama son güncellemeden sonra eğer organik ziyaretçiniz yoksa Google sizin siteyi sıralamalarda ön plana çıkarmıyor. Dolayısı ile Google yine kendine mahkum bıraktı…
Aslında sizin makaleler de özgün. Copyscape onaylı. Hatta çocuk yanınızda yazdı, bizzat gördünüz. Belki de kendiniz yazdınız. En kötüsü de “seo’ya uygun makale” adı altında bir kucak para ödeyip okurken bile gözlerinizi kanatan bir şey satın aldınız… Sözün özü ne eylerseniz eyleyin bir türlü muvaffak olmadınız. Üzülmeyin zira bu çok normal 🙂
Neden Normal? Çünkü bu cümlenin sonuna geldiğinizde tam 525 kelimedir benim yazımı okuyorsunuz. Hala okumaya devam ediyorsunuz ve 534 kelime oldu 🙂 Sizin satın aldığınız seo uyumlu, fişek gibi 350 kelimelik makale acaba sonuna kadar okunuyor mu? Eğer okunmuyor ise çok fena çünkü Google için çok önemli olan “hemen çıkma oranı” negatif etkileniyor. Yani Google diyor ki “Abicim sen 350 kelime makale yazmışsın ama hem sitene gelen ziyaretçi bu makaleyi okuyacak kadar süre geçirmedi bu sayfada, hem de ne bir mouse hareketi yaptı, ne sayfayı aşağı kaydırdı, bu makale olmamış” Diyor ve sizi arama sonuçlarında başlatıyor geriletmeye 🙂
Zaten hayatında okuduğu kitap sayısı 2 elin parmaklarını geçmemiş, tahminen üniversite öğrencisi veya en fazla lise mezunu adamın yazacağı yazıdan ne kadar okunabilirlik bekliyorsunuz ki? Tofaş araba alıp da Mercedes performansı beklemek ne denli doğru olabilir ki?
Bir de bunu rakamlara vuralım 🙂 Mesela ben… Günde 10 adet 350 kelimelik makale yazabiliyorum. Elbette tüm günümü buna ayırabilirsem. Zira bir makaleyi yazmak (adam gibi bir makaleden bahsediyorum) 1 saat sürüyor. Tüm işimin bu olduğunu düşünelim. Ayın 26 günü çalışınca toplamda aylık 260 adet makale üretiyorum. Yurt dışında insanların adını bile saygı ile zikrettiği bir üniversiteden lisans, aynı saygıya haiz bir başka üniversiteden de yüksek lisans mezunuyum. Peki, bu şartlarda 350 kelimelik bir makaleyi tanesi 5 Lira’dan üretirsem ay sonu gelirim kaç para olacak 🙂 Durun! Bırakın o hesap makinesini 🙂 260 x 5 T.L. = 1300 T.L. 🙂 Asgari ücret bile değil 🙂 Peki kim sizin için günde 10 saat çalışıp da ay sonu 1300 T.L. kazanmaya razı olur? O halde bu paraya razı olan printer arkadaşlar size değişik spin ve rewrite taktikleri ile aslında Google’ın önemsemeyeceği, yazım olarak birbirinden farklı lakin mana olarak birbirinin aynı yazılar gönderecek. Yani demem o ki çok değerli okurum; tanesi 5 Lira’dan aldığınız makale sadece sitenizde kalabalık edecek. Bir dükkan düşünün, telefoncu dükkanı… İçi mal dolu ama malların tamamı tuşlu telefon. Sizce kim içeri girip alışveriş yapar? “Sizde iPhone bilmem kaç var mı?” sorusuna “bizde sadece tuşlu telefon var” yanıtını alınca; müşterinin dükkandan çıkması kaç saniyesini alır?
Yukarıdaki paragrafa dikkat ettiniz mi? ” Yazım olarak birbirinden farklı lakin mana olarak birbirinin aynı yazılar” diye bir ibare kullandım. Evet Google artık yazılan bir içeriğin, başka bir içeriğin kopyası olup olmadığını saniyeden daha kısa bir zaman diliminde anlayabiliyor. Yani sizin derlemelere, konu özetlerine, yeniden yazımlara (yada adına ne derseniz deyin) harcadığınız para Google’ın umurunda değil. Çünkü Google bu içerikleri “özgün” içerik olarak görse de “faydalı içerik” olarak görmüyor ve istediğiniz sıralamalara getirmiyor. Zaten marka değeri dahi milyar USD ile ölçülen dünyanın en büyük teknoloji firmasını 5 Lira’lık yeniden yazım makale ile manipüle edebilmek çok da doğru bir beklenti değil, sizce de öyle değil mi?
Şahsen ben anlattıklarımı tekrar okudum ve ikna oldum 🙂 Bu cümle bitince tam 981 kelimedir size “neden rewrite makale faydalı değildir” konusunu anlatmış olacağım. Zaten benden makale satın almasanız bile hemen çıkma oranımı olumlu etkilediğiniz için size teşekkür etmeliyim 🙂 Teşekkür faslını geçti isek gelelim “ben ne yapıyorum” konusuna.
Her şeyden evvel ben HER KONUDA MAKALE YAZILIR olayına sonuna kadar karşıyım. Yahu bana dünyada bir insan gösterin tüm konulara hakim olsun? Mübarek adam Osmanlı Sarayı’nda şehzade eğitimi almış sanki 🙂 Her şeye vakıf 🙂 Aslında vakıf olduğu bir şey yok. İnternette daha evvel yazılanları okuyacak ve özet çıkaracak. Sonra siz de onu siteye ekleyip “Allah Allah… Neden ziyaretçi gelmiyor?” diye Google Analytics ekranında, webmaster forumlarında göz bozup duracaksınız.
Yukarıdaki paragraftan da anlayacağınız üzere “her konuda makale yazmıyorum” İş kabul sürecim genelde şu şekilde oluyor:
- WhatsApp, Skype yada telefon üzerinden irtibata geçip makale konularınızı söylüyorsunuz.
- Ben size yazıp yazamayacağımı söylüyorum. Eğer yazabilecek isem tahmini teslim süresi sunuyorum.
- Ödemenizi geçip, fatura bilgilerinizi iletiyorsunuz. ASLA AMA ASLA FATURASIZ İŞLEM YAPMIYORUM.
- Makalelerinizi denilen tarihte (bazen bu tarihten 1-2 gün gecikme ile) teslim alıyorsunuz.
Sesini duymadığınız, konuya hakimiyetini bilmediğiniz, makale yazdıracağınız konu ile alakalı 1-2 dakika sohbet edecek kadar bilgisi olmayan insanlara makale siparişi vermeyin, paranıza yazık olur.
SEO’YA UYGUN MAKALE FİYATLARI 2020
Açıkçası kırk yıl düşünsem “makale fiyat listesi” yayınlayacağım aklıma gelmezdi 🙂 Ama yayınlayalım bakalım 🙂
Kelime Sayısı | Fiyat |
0-350 Kelime Arası | 96 T.L. + K.D.V. |
351-700 Kelime Arası | 192 T.L. + K.D.V. |
701 – 1050 Kelime Arası | 384 T.L. + K.D.V. |
1051 – 1400 Kelime Arası | 504 T.L. + K.D.V |
1401 – 1750 Kelime Arası | 648 T.L. + K.D.V. |
1751- 2100 Kelime Arası | 792 T.L. + K.D.V. |
2101 – 2450 Kelime Arası | 936 T.L. + K.D.V. |
2451 – 2800 Kelime Arası | 1080 T.L. + K.D.V. |
2801 – 3150 Kelime Arası | 1248 T.L. + K.D.V. |
3151 – 3500 Kelime Arası | 1392 T.L. + K.D.V. |
3501 – 3850 Kelime Arası | 1560 T.L. + K.D.V. |
3851 – 4200 Kelime Arası | 1800 T.L. + K.D.V. |
+4201 Kelime (Her bin kelime için 750 T.L. + K.D.V.) | 2280 T.L. + K.D.V. |
MAKALE YAZARI VE MAKALE HİZMETİ İLE İLGİLİ BELKİ AKLINIZA GELEBİLECEK OLAN SORULAR
- Yazdığınız makalelere resim veya fotoğraf ekliyor musunuz? Eklemiyor iseniz biz temin edip eklemeli miyiz?
Yazdığımız makaleler için resim veya fotoğraf eklemiyoruz. Bu başka bir iş. Ama şunu söylemeliyim ki Google’ın resim tarama algoritması, yazı tarama algoritmasından daha iyi. Bu sebeple gerçekten daha evvel internette kullanılmamış bir resim yada video eklemeyecekseniz hiç eklemeyin daha iyi.
- Siteme ayda kaç makale eklemeliyim?
Aslında bu çok spesifik bir soru. Söz konusu adedi site rakiplerinizi yeni içerik ekleme sıklığından tutun da Google’ın o sektördeki sitelerden beklentilerine kadar birçok etken belirliyor. Lakin standart bir seo çalışması yapıyorsanız ve siteniz bir haber sitesi değil ise üç günde bir içerik eklenmesi bugüne kadar hep işe yaradı.
- Kelime sayısı arttıkça birim fiyat artıyor. Düşmesi gerekmez mi?
Haklısınız. Birçok sektörde satın alacağınız ürün birim sayısı arttıkça birim fiyatı düşer. Ama makale yazım sektöründe kelime sayısı arttıkça makale daha zorlayacağı için kendini sürekli tekrar etmeyen kaliteli makale sunmak adına birim fiyat yükselir. Yani bir konuda 350 kelime yazmak 1 saat alırken 700 kelime yazmak 2,5 saat alabilir.
- Referanslarınız Var mı?
2009 yılından beri profesyonel içerik üretiyorum. 10 yıl oldu daha web sitesi yapma ihtiyacı bile duymadım. Bu siteyi de aslında ihtiyaçtan değil, hobi olarak yaptım. Benim de bir sitem olsun diye 🙂 Adını duysanız “hadi canım sende, atıyorsun” diyeceğiniz yazarlar adına köşe yazıları yazıp, çok kaliteli dergilere içerik oluşturuyorum. Ama maalesef ki hiçbir profesyonel “bu yazıyı makale.tv.tr’ye yazdırdım” demeyeceği için bu referansları gösteremiyorum. Buraya kadar yazımı okudunuz, artık kaç kelime oldu ben saymıyorum 🙂 Eğer yazım tarzım hoşunuza gitti ise başka bir referansa ihtiyacınız yok 🙂 En büyük referans bu sitedir.
Hala cevap almanız gereken sorular zihninizi kurcalıyor ise aşağıda yazan WhatsApp numarasını arayıp, 2232 numaralı dahili numarayı tuşlayarak bizzat bana ulaşabilirsiniz. Gün boyu yazmak zorunda kaldığım için WhatsApp’tan da yazışmak bazen zor oluyor. Konuşmak bana da iyi gelecek 🙂
Analytics panelinden yazdığı makalelerin ziyaret edilme ve sayfada geçirilen süre değerlerine bakınca dumura uğradım. Ödediğim paraya değdi. 2 aydır aralıksız çalışıyorum.
Seni tanıdım tanıyalı site açacağım diyordun. Tam 10 sene olmuş… Hayırlı uğurlu olsun 🙂 10 senedir sitemizin makalelerini emanet ediyoruz. Çok da iyi yapıyoruz.
Teslim tarihini geç verse de erken teslim eder benim aziz dostum. 6 yıldır makalelerimi yazar. Eğer bugün Adsense’ten ekmek yiyorsam sayesindedir. Pahalıdır ama işinin ehlidir.
Satın alacağınız makaleler çoluk çocuğun yazdıkları ile aynı değil. Pahalı ama öyle bir ziyaretçi trafiği yaratıyor ki anlatamam.
Neden insan sadece basit bir makale yazdırmak için bir kamyon para öder? Makale yazmak basit olmadığı için. 1 yıldır bu arkadaştan makale alırım. Sanırım kaliteli bir motorsiklet parası ödedim. Ama karşılığını almadım dersem ayıp etmiş olurum. İyi ki varsın usta.
Gerçekten piyasanın en pahalısı ama bugüne kadar gördüğüm en iyi yazar. 4 yıldır çalışıyoruz. Yeni siten hayırlı olsun
Yıllardır içerik yazdırıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim.